Byta Tak Helsingborg

Byta tak hos oss på Swedtak Skåne AB 

Våra takarbeten blir fler och fler i Helsingborgsregionen, så är du ute efter att byta tak i Helsingborg så läs gärna igenom det här informationsbladet. Här kan du läsa om hur vi jobbar som företag och vad som är bra att tänka på när man ska byta tak. 

Det finns information om våra  takgarantier, takläggare och våra takleverantörer, men även mer praktisk information som kommer hjälpa dig när du ska byta tak. Vi kommer svara på vanliga frågor såsom “Vad kostar att göra en takomläggning” och“Bästa takmaterial för ditt hus”

Modernt hustak

Våra takläggare i Helsingborg

Vi ser våra takläggare som grundpelarna i vårt företag. Därför har vi investerat mycket tid, pengar och resurser för att rekrytera de bästa takläggarna. Vi på Swedtak utvecklar oss ständigt efter marknadens krav och behov. Ni får gärna gå in och kolla på Swedtaks hemsida och läsa mer om våra takläggare. www.swedtak.se

Typer av takarbeten och takmaterial

Vi på Swedtak i Helsingborg har valt att enbart jobba med de allra bästa materialen från de bästa leverantörerna. Vi samarbetar med starka lokala leverantörer i Helsingborgsområdet såsom Bolist, Benders och Wurth. Nedan har vi skrivit några rader om våra mest populära takmaterial och kan med största sannolikhet hjälpa dig med dina önskemål. Om materialet du är ute efter inte står med nedan så kan du ringa oss på 020 270 400 eller fylla något av formulären på sidan så återkopplar vi inom 24 timmar, så kan vi diskutera ditt projekt.


Plåttak

Våra plåttak är utformat av tunnplåt och passar utmärkt för lättare undertak då det inte belastar takstolarna lika mycket som exempelvis ett tegeltak gör. Vi har även specialiserade plåtslagare som handtillverkar plåtdetaljer till varje projekt. Vi erbjuder bandtäckningsplåt, takpannor i plåt och byggplåt.


Takpapp

Det finns ett flertal fördelar med att lägga takpapp till sitt hus, då det är väldigt slitstarkt, hållbart material och fint utséende. Det är dock inte lika enkelt som man kan tro att lägga takpapp, vi har expertisen så tveka inte att fråga om hjälp.


Tegeltak

I Sverige så är de vanligaste takmaterialen betong- och tegel- pannor och detta är förmodligen för det långa hållbarheten. De passar utmärkt för det nordiska vädret. I bra förhållanden och med rätt kvalite så kan tegeltaken hålla upp till 100 år. Vi på Swedtak jobbar endast med tegeltak från riktigt bra leverantörer. Våra leverantörer har en garanti på upp till 30 år på teglet vilket gör att du kan känna dig trygg.

Nytt tak från Swedtak


Plasttak


Behöver du ett billigare takmaterial så kan vi rekommendera ett plasttak. Det är vanlig att använda sig av plasttak på terrasser och uteplatser. Något att tänka på är att plasttak är ett relativt svagt material och inte lika hållbart som många av våra andra material.


Falsad plåt

Falsad plåt är ett väldigt elegant val av tak och har varit populärt under en lång tid. Det är inte konstigt med tanke på att plåt är ett slitstarkt material som ger ett bra skydd mot fastigheten under en lång tid framöver.


Shingel

Shingel är ett lätthanterligt takbyte och är inte lika tungt som tegel och betongpannor kan vara. Något att tänka på när man lägger shingel är att taket ska ha en lutning på 14 grader.
Charmigt hus med nytt tak

Vad kostar ett takbyte?

Den absolut vanligaste frågan vi får är “Hur mycket kostar ett takbyte?” och det är lika svårt att ge ett konkret svar direkt till kunden via telefon eller mejl. Vi har därför valt att erbjuda kostnadsfria hembesök så våra yrkesmän får kolla närmare på hur just ditt tak ser ut. Det är svårt att säga ett exakt pris via telefon eller mejl då varje tak har en viss lutning och är unikt.